Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

Tervetuloa pitkäaikaisten kehon oireiden omahoito-ohjelmaan!

Onko sinulla kehon oireita, kuten kipua tai uupumusta? Häiritsevätkö ne päivittäistä elämääsi? Oletko yrittänyt hakea apua terveydenhuollosta, mutta jäänyt ilman kunnollista selitystä ja helpotusta tilanteeseesi? Onko sinulla perussairaus, jonka oireita ei ole saatu hallintaan?

Onko tämä omahoito-ohjelma minua varten?

Tämä omahoito-ohjelma sopii kaikille, joilla on elämää häiritseviä kehon oireita. Sinulla ei tarvitse olla fyysisen tai psyykkisen sairauden diagnoosia.

Pitkäaikaisiin kehon oireisiin on mahdollista saada apua, ja niitä voi helpottaa. Niistä voi kuntoutua jopa kokonaan.

Tämä omahoito-ohjelma on lieviä ja keskivaikeita oireita varten.

Voit käyttää pitkäaikaisten kehon oireiden omahoito-ohjelmaa

  • 24/7
  • ilmaiseksi
  • iästä riippumatta
  • nimettömästi ja kirjautumatta
  • riippumatta siitä, onko diagnoosia vai ei 
  • itsenäisesti tai muun hoidon ohella
  • käymällä läpi koko ohjelman tai valitsemalla vain itsellesi parhaiten sopivat kohdat

Tavoitteemme on, että tietoa ja apua on saatavilla kaikille nopeasti, saavutettavasti ja matalalla kynnyksellä.

Ohjelma rakentuu seuraavista osioista

1. MISTÄ ON KYSE?

Ensimmäisessä osiossa saat tietoa pitkäaikaisista kehon oireista.

Opit ymmärtämään paremmin oireitasi sekä niitä synnyttäviä ja ylläpitäviä tekijöitä. 

Saat tietoa hermoston toiminnasta ja sen ylivirittymisestä. Opit, miten odotukset, ajatukset ja tuntemukset vaikuttavat kehon oireisiin.

2. TYÖKALUJA

Harjoitukset ovat ohjelman ydin. Niiden kautta pääset kartoittamaan ja miettimään ratkaisuja omaan tilanteeseesi.

Uudenlaista toimintaa harjoittelemalla lisäät omaa hyvinvointiasi ja mahdollisuuksiasi vaikuttaa omaan elämääsi. Saat keinoja oireiden kanssa pärjäämiseen, vointisi kuntouttamiseen ja oman hyvinvointisi lisäämiseen.  

Opit vähentämään kuormitusta ja muuttamaan omaa sisäistä puhettasi. Tietoisen läsnäolon keinojen avulla suhtautumisesi oireisiisi voi muuttua.

3. EVÄITÄ JATKOON

Viimeisessä osiossa suuntaat mieltäsi kohti tulevaa.

Saat lisätietoa siitä, miten arjenhallinta ja tasapainoinen elämä vaikuttavat hyvinvointiin. Opit ylläpitämään saavuttamiasi tuloksia. 

Seuraavalla videolla (1:34) kuulet tarkemmin omahoito-ohjelman rakenteesta. Saat myös tietoa siitä, miten omahoito-ohjelman harjoitukset ja taustatieto voivat helpottaa oloasi.

Muistilista aloitukseen 

Missä vain, milloin vain  

Omahoito-ohjelma on saatavillasi aina, kun sinulla on aikaa. Materiaaleihin pääset käsiksi kellon ympäri paikasta riippumatta. Katso videoita puhelimellasi, tai vietä kahvitauon mittainen hetki tietokoneella tankaten tietoa aiheesta. 

Aktiivinen harjoittelu tuo tulosta 

Uusien taitojen oppimisessa jatkuva harjoittelu on tärkeää. Kun harjoittelet työkalujen käyttöä ensin helpoissa tilanteissa, auttavat ne sinua vähitellen myös vaikeammissa tilanteissa, joissa tunteet ovat ottamassa ylivaltaa. 

Yksityisyytesi suojaamiseksi kyselyiden ja harjoitusten vastaukset eivät tallennu. Jos haluat ne talteen, kopioi ne itsellesi erilliseen tiedostoon.  

Sinulla on mahdollisuus muutokseen 

Olet pian aloittamassa omahoito-ohjelmaa. Hienoa, että toimit itsesi parhaaksi. Omahoito-ohjelma auttaa sinua kohti haluamaasi elämää. 

On normaalia, jos harjoitukset tuntuvat välillä haastavilta. Tämä kuuluu asiaan, kun pyrit pysyviin muutoksiin. Ole siis itsellesi armollinen. Tee ohjelmaa sopivissa paloissa, ja pidä palauttavia taukoja.