Omahoito

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Tue mielen hyvinvointia omahoitojen avulla. Löydät apua esimerkiksi masennukseen, ahdistukseen tai alkoholin liikakäyttöön. Voit työskennellä vointisi parantamiseksi omaan tahtiisi, missä ja milloin vain.​

Aggression tunteen omahoito

Oletko menettänyt hermosi niin, että olet tehnyt tekoja, joita olet myöhemmin katunut? Tutustu omahoito-ohjelman kautta haastaviin tunteisiisi ja löydä parempia tapoja toimia aggression tunteiden kanssa.

Ahdistuksen kesyttäminen – Työkaluja vanhemmille

Mietityttääkö lapsen ahdistuneisuus? Jääkö häneltä tekemättä asioita joita muut saman ikäiset tekevät? Ohjelma antaa tietoa ahdistuneisuudesta ja miten vanhempana voi tukea lasta.

Ahdistuksen omahoito

Huolehditko asioista paljon etukäteen? Koetko epämääräistä jatkuvaa ahdistusta tai levottomuutta? Ahdistuneisuuden omahoito-ohjelma auttaa vähentämään liiallista ahdistusta ja murehtimista.

Epävakauden omahoito

Ovatko ihmissuhteesi jatkuvasti sotkussa tai koetko mielialasi ailahtelevan voimakkaasti ja ennakoimattomasti? Epävakauden omahoito-ohjelma tarjoaa tietoa tunne-elämän epävakaudesta ja työkaluja siitä selviytymiseen.

Eron omahoito

Oletko juuri eronnut tai eron keskellä? Erosta selviytymiskeinoja on monia, mutta tärkein niistä on eron vaikeiden tunteiden käsitteleminen ja lopulta niiden hyväksyminen. Eron omahoito-ohjelmasta löydät tietoa, tukea ja työkaluja.

irti ahminnasta

Syötkö jatkuvasti niin paljon, että sinulle tulee huono olo? Koetko, että ruoka hallitsee sinua etkä sinä ruokaa? Irti ahminnasta -omahoito-ohjelma auttaa sinua askel askeleelta kohti tasapainoisempaa suhdetta ruokaan.

Juomisen hallinta

Haluaisitko vähentää juomistasi tai lopettaa sen kokonaan? Juomisen hallinnan opas on tarkoitettu kaikille, jotka ovat huolissaan alkoholinkäytöstään.

Koronavirukseen liittyvän huolen ja epävarmuuden sietäminen

Huolestuttaako koronavirus? Onko sinulla huoli omasta tai läheisen terveydestä? ​Psykiatrian asiantuntijat vastaavat, miten suhtautua koronaviruksen aiheuttamiin huoliin.

Masennuksen omahoito

Oletko alakuloinen ja väsynyt? Tuntuuko, etteivät asiat tuota samalla tavalla mielihyvää kuin ennen? Masennuksen omahoito-ohjelmasta saat tietoa masennuksesta ja välineitä sen voittamiseen.

Deprešuvnna iešdikšun (Masennuksen omahoito pohjoissaameksi)

Leatgo šlundi ja váiban? Orrugo, ahte áššit eai seamma láhkai oaččo áiggái buorremiela go ovdal? Oađátgo menddo olu, dahje leago nohkkan váttis ja morihalatgo ihkku? Hálidatgo oažžut ruovttoluotta iežat eallinilu ja doaibmannávccaidat?

Mustasukkaisuuden omahoito

Mustasukkaisuus on normaali ja yleisinhimillinen tunne. Jos liiallinen mustasukkaisuus kuitenkin häiritsee itseä tai kumppania, voi tämä ohjelma auttaa paremmin ymmärtämään tunnetta ja selviytymään sen kanssa.

Pakko-oireiden omahoito

Nouseeko mieleesi toistuvasti epämiellyttäviä ajatuksia, joita on vaikea hallita? Tai onko sinulla voimakas tarve toistaa rituaalinomaisesti tiettyjä rutiineja? Aiheuttaako tilanne sinussa ahdistusta? Pakko-oireiden omahoito-ohjelma auttaa irtautumaan pakko-oireiden kierteestä.

Paniikin omahoito

Oletko hiljattain kokenut paniikki-kohtauksia? Vältteletkö joitain tilanteita paniikkikohtausten takia? Paniikin omahoito-ohjelma auttaa sinua pääsemään irti paniikkikohtauksista ja niihin liittyvistä peloista.

Parisuhteen omahoito

Toivoisitko, että parisuhteessasi olisi enemmän iloa ja lämpöä? Omahoito-ohjelma sisältää tietoa ja harjoituksia, joiden avulla voitte saada esimerkiksi paremman keskusteluyhteyden toisiinne sekä selviytymiskeinoja esimerkiksi parisuhdekriisistä.

Seksuaalinen kiinnostus lapsiin -omahoito

Tuntuuko sinusta, että seksuaalinen kiinnostuksesi kohdistuu lapsiin? Oletko huolissasi tästä ja pelkäät, että saattaisit edetä ajatuksista tekoihin? Siinä tapauksessa tästä omahoito-ohjelmasta on sinulle apua.

Seksuaalisuuden omahoito

Seksuaalisuus on iso kokonaisuus. Oletko pohtinut omaa seksuaalisuuttasi? Seksuaalisuuden omahoito-ohjelmasta saat paitsi tietoa ja apua voit löytää myös enemmän elinvoimaa ja hyväksyntää omaa seksuaalisuutta kohtaan.

Selma - oma-apuohjelma traumaattisiin kriiseihin

SELMA on järkyttävän tapahtuman kohdanneille tarkoitettu oma-apuohjelma. Järkyttävä tapahtuma voi olla esimerkiksi parisuhteen päättyminen, läheisen kuolema, vakava sairastuminen tai liikenneonnettomuus.

Sosiaalisen jännittämisen omahoito

Koetko sosiaaliset tilanteet jännittävinä? Tuntuuko sinusta toisten huomion kohteeksi joutuminen tai vieraitten ihmisten tapaaminen ahdistavalta? Sosiaalisen jännittämisen omahoito auttaa sinua vähentämään sosiaalisten tilanteiden aiheuttamaa ahdistusta.

Sodan uhkaan liittyvän huolen ja epävarmuuden sietäminen

Venäjän hyökkäys Ukrainaan herättää ahdistusta ja pelkoa, vaikka välitön sodan uhka ei koskettaisikaan. Tilanne on tavalla tai toisella jokaista koskettava inhimillinen kriisi.

ATT UTHÄRDA ORO OCH OSÄKERHET VID KRIGSHOT

Rysslands anfall mot Ukraina​ väcker oro och rädsla i den nära omgivningen och hos en själv, även om det inte finns något direkt hot. Situationen är på ett eller annat sätt en mänsklig kris som påverkar alla.

Takaisin työhön omahoito

Olisikohan minun mahdollista palata työhön? Takaisin työhön oma-avusta on erityisesti hyötyä, jos olet palaamassa työhön psyykkisestä sairaudesta johtuneen sairausloman jälkeen tai työhön paluun miettiminen on aiheuttanut sinulle kuormitusta.

Taloudellisen ahdingon omahoito

Tuntuuko sinusta, että raha-asiat valtaavat mielen ja aiheuttavat ahdistusta? Ovatko laskupinot kasautuneet? Siirrätkö asiaan tarttumista? Jos kaipaat muutosta tilanteeseesi, taloudellisen ahdingon omahoito-ohjelmasta voi olla sinulle hyötyä.

​Tukea s​ukupuoli-identiteetin​ jäsentämiseen

Oletko herännyt pohtimaan sukupuoli-identiteettiäsi tai sitä miten itseäsi ilmaiset tai miten haluaisit tulla nähdyksi? Oletko huomannut kokevasi sukupuoliristiriitaa tai herännyt tarkkailemaan omaa kehokokemustasi?​

​Tukea syömishäiriöön sairastuneen läheisille

Yhden perheenjäsenen sairastuminen syömishäiriöön vaikuttaa koko perheeseen. Tämä omahoito antaa läheisille tietoa syömishäiriöstä ja keinoja sairastuneen tukemiseen kohti toipumista.

Tunnelukkojen omahoito

Tunnelukkoja voidaan avata ja näin vapauttaa omaa ajattelua ja toimintaa. Tässä omahoito-ohjelmassa saat ohjeita ja harjoituksia muutosta varten.

TYYNI – Hyväksyvä
tietoinen läsnäolo

Huomaatko murehtivasi menneitä tai kantavasi huolta tulevaisuudesta? Haluatko oppia suhtautumaan itseesi lempeämmin? Hyväksyvän tietoisen läsnäolon omahoito-ohjelma auttaa sivua löytämään uuden suhtautumistavan ajatuksiin ja tunteisiin.

Työkaluja mielen hyvinvointiin

Etsitkö keinoja, joilla voit tukea mielesi hyvinvointia? Tutustu itseesi paremmin, opi rentoutumaan ja löydä voimavaroja arkeen.

Unettomuuden omahoito

Kärsitkö unettomuudesta, heräätkö öisin tai onko sinulla vaikeuksia nukahtaa? Lue tietoa univaikeuksien ymmärtämiseksi ja tee harjoitteita unettomuuden voittamiseksi.

Uupumuksen omahoito

Oletko uupunut tai horjutko uupumuksen rajamailla? ​Tämä omahoito-ohjelma voi auttaa sinua toipumaan uupumuksesta ja käynnistämään muutokset, joiden avulla ehkäiset sen uusiutumisen.

Vapaaksi viiltelystä -omahoito-ohjelma

Vapaaksi viiltelystä -omahoito-ohjelman tarkoitus on auttaa ymmärtämään, mistä viiltelyssä on kyse, mitä tarkoitusta se palvelee ja miksi siitä on joskus vaikea päästä eroon.

OMAHOITOA MUILLA KIELILLÄ / Self-care in other languages​

​Coping with worry and uncertainty about the threat of war

​​​​​​The Russian invasion of Ukraine can provoke anxiety and fear in oneself and those around you even if you are not experiencing an imminent threat of war. The unfolding situation is a crisis that affects us all in one way or another.

​ЯК МАТИ ВИТРИМКУ ПОВ'ЯЗАНУ З ВІЙНОЮ І СПРАВИТИСЯ З ЕМОЦІЙНОЮ НЕВПЕВНЕНІСТЮ СИТУАЦІЇ

​​​​​​Вторгнення Росії в Україну викликає тривогу і страх, навіть якщо неминуча загроза війни не торкається. Ситуація, так чи інакше, є людською кризою, яка стосується кожного.

​КАК СПРАВЛЯТЬСЯ С БЕСПОКОЙСТВОМ И НЕОПРЕДЕЛЕННОСТЬЮ, СВЯЗАННЫМИ С УГРОЗОЙ ВОЙНЫ

​​​​​​Вторжение России в Украину​ само по себе вызывает беспокойство и страх среди близких, даже если непосредственной угрозы войны нет. Ситуация так или иначе является гуманитарным кризисом, затрагивающим каждого.

ReDirection

ReDirection is an anonymous rehabilitative program which aims to help you adopt a lifestyle without child sexual abuse material. The program will teach you how to take control of your emotions, thoughts and behavior in order to ‘ReDirect’ you away from using CSAM.

ReDirección

​Programa de Autoayuda ReDirección para personas que buscan, usan y distribuyen material de explotación sexual de niñas, niños y adolescentes (MESNNA) u otro material violento ilegal.

Sexual interest in children - self-help programme

Do you think you are sexually attracted to children? Are you worried about this, and fear you might turn from thought to action? In this case, you might find this self-help programme useful.