Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

4. Hassuttele

Mielikuvituksen käyttö ja hassuttelu ruokailutilanteissa on sallittua. Kun ruokalautasesta tekee houkuttelevan näköisen, saattaa ruoan maistaminen olla helpompaa.

Lisää iloa arjen syömisiin

Esimerkiksi lastenjuhlissa saatetaan ruokia asetella erilaisiin hauskoihin asetelmiin. Cocktailpalat voidaan tarjota siilin näköisestä asetelmasta ja Halloween-juhlissa koristella ruokia teeman mukaisesti.

Samanlaista hassuttelua voi toteuttaa arkenakin. Ruoka-aineista voi muotoilla lautaselle vaikka kasvot tai eläimen. Ruokailun voi myös siirtää ruokapöydästä parvekkeelle tai lattialle piknikviltin päälle.

Joskus voi leikkiä ravintolaa tai pitää väärinpäinpäivän, jolloin jälkiruoka syödään ensin ja pääruoka viimeiseksi. Vain mielikuvitus on rajana. Netistä ja somesta löytyy paljon kuvia ideoinnin tueksi. 

Harjoitus: Hassuttelu ruokailutilanteissa

Tavoite

Lisäät lapsen kiinnostusta uusia ruoka-aineita kohtaan tekemällä annoksista ja ruokailutilanteista hauskoja ja lasta kiinnostavia.

Ohje

Suunnittele yhdessä lapsesi kanssa hassutteluateria. Miettikää yhdessä, mitä aineksia tarvitsette ja milloin ateria toteutuu. Voitte vaikkapa piirtää yhdessä kuvan hassusta ateriasta tai etsiä kuvia netistä.

Miettikää myös, missä ateria toteutetaan. Voitte esimerkiksi pitää piknikin ulkona tai kattaa terassille.

Käykää kaupassa ostamassa ainekset. Valmistakaa ateria yhdessä.

Pohdi jälkikäteen, miltä ruokailutilanne tuntui

Poikkesiko tilanne arjen tavallisista ruokailuista? Nauttiko lapsesi ruokailutilanteesta? Miltä sinusta tuntui?

Loading ...