Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

3. EVÄITÄ JATKOON

Alkoholin käytön vähentämisen omahoito-ohjelma lähenee loppuaan. Tässä kohtaa voit kiittää ja kehua itseäsi ohjelman suorittamisesta sekä saavuttamistasi tuloksista. Kiitos, että olet jaksanut lukea ja tehdä harjoitteita näin pitkälle!

Suunta eteenpäin 

Toivottavasti löysit tästä ohjelmasta tietoa ja harjoituksia, jotka koit itsellesi hyödyllisiksi. Toipumisessa on tärkeää suunnata mieli tietoisesti tähän hetkeen ja uudestaan kohti tulevaa. 

Toivottavasti löysit tästä ohjelmasta tietoa ja harjoituksia, jotka koit itsellesi hyödyllisiksi ja joilla pystyt käsittelemään alkoholinkäyttöäsi ja saamaan sen paremmin hallintaan.

Harjoitus tekee mestarin

Kuten kaikkien uusien taitojen opettelussa, myös alkoholinkäytön hallinnassa tai lopettamisessa sinnikkyys on tärkeää. Kun harjoittelet tässä omahoito-ohjelmassa opittuja taitoja helpommissa tilanteissa, auttavat ne sinua vähitellen myös vaikeammissa tilanteissa, joissa tunteet ovat ottamassa ylivaltaa.

Harjoittelua voidaan verrata uimisen opetteluun

Uimisen tekniikka pitää opetella matalassa vedessä, ja sitten uimataitoa vahvistetaan turvallisissa olosuhteissa. Kun taito on riittävän hyvä, voit uida myös haasteellisemmissa olosuhteissa, kuten syvemmässä vedessä tai myrskyisemmällä säällä.

Tapojen muuttaminen voi olla erityisesti alkuvaiheessa koettelevaa. Siksi on tärkeää, että palkitset itsesi jollain sopivalla tavalla, kun olet noudattanut sääntöjäsi ja edistynyt. Lisää tietoa löydät sivulta Palkitse itsesi. 

Mieti, mikä voisi olla sinulle sopiva palkinto. Esimerkkejä palkitsemisesta ovat lempimusiikin kuuntelu, kirjan lukeminen, rentouttavan illan vietto tai kaverille soittaminen. Tärkeää on löytää juuri sinulle sopiva tapa.

 Tässä kohtaa voit kiittää ja kehua itseäsi ohjelman suorittamisesta sekä saavuttamistasi tuloksista. Kiitos, että olet jaksanut lukea ja tehdä harjoitteita näin pitkälle!