Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

9. Mene luontoon virtuaalisesti

Luontoon meneminen konkreettisesti ei aina ole mahdollista. Saatat kaivata luontoon vaikkapa kesken työpäivän tai ollessasi sairaana. Virtuaalisen metsäkävelyn avulla voit nauttia luonnosta missä vain.

Moni viettää suurimman osan päivästään sisätiloissa. Kiireisinä arkipäivinä ei ole aina mahdollisuutta ulkoiluun.

Monille on terveydellisistä syistä johtuen mahdotonta päästä luontoon aina silloin, kun haluaisi tai kokisi sen tarpeelliseksi. Nämä rajoitteet voivat olla hetkellisiä, pidempiaikaisia tai jopa pysyviä.

Luontokokemus voi tuoda helpotusta

Luontokokemuksesta voi olla hyötyä esimerkiksi ahdistavan olon iskiessä. Jo pelkkä luonnon näkeminen tuo mielihyvää ja lisää luovuutta.

Luonnossa oleminen ja luonnon havainnoiminen saattaa tuoda uusia ratkaisuja tilanteisiin, joissa henkilö kokee olevansa umpikujassa joko arkeen tai työhön liittyvien haasteiden kanssa.

Virtuaalinen metsäkävely

Nykymaailmassa luontokokemus ei välttämättä aina odota oven takana. Saatat olla etäällä sinulle mieluisasta luonnosta. Virtuaalisen metsäkävelyn avulla pääset aistimaan luontoa, vaikka et itse pääsisikään luontoon saakka liikkumaan.

Virtuaalimetsäkävely toimii myös hyvänä muistutuksena siitä, että luonnossa on paljon asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Laita kuulokkeet korviin, ja keskity virtuaalisestikin välittyvään luonnon voimaan!

Hyvän mielen metsäkävely — kevät

Hyvän mielen metsäkävely — kesä

Hyvän mielen metsäkävely — syksy

Hyvän mielen metsäkävely — talvi

Metsäkävelyvideot ovat tuottaneet Metsähallituksen luontopalvelut ja Suomen Mielenterveysseura.