Skip to main content

Egenvårdsprogram

9. Gå ut i naturen virtuellt

Det är inte alltid möjligt att konkret gå ut i naturen. Du kan sakna naturen mitt på arbetsdagen eller när du är sjuk. Med en virtuell skogspromenad kan du njuta av naturen var som helst.

Många tillbringar större delen av sin dag inomhus. På hektiska vardagar finns det inte alltid möjlighet till utomhusaktiviteter.

För många människor är det av hälsoskäl omöjligt att gå ut i naturen när de vill eller känner att det är nödvändigt. Dessa begränsningar kan vara tillfälliga, långvariga eller till och med bestående.

En naturupplevelse kan ge lindring

En naturupplevelse kan vara till nytta, till exempel när ångesten slår till. Bara att se naturen ger glädje och ökar kreativiteten.

Att vara i naturen och observera naturen kan ge nya lösningar på situationer där en person känner att de befinner sig i en återvändsgränd med utmaningar som är förknippade med antingen vardagen eller arbetet.

Virtuell skogspromenad

I dagens värld kanske naturupplevelsen inte alltid väntar bakom dörren. Du kanske befinner dig långt borta från den natur du gillar. Med hjälp av en virtuell skogspromenad kan du känna av naturen, även om du inte kan gå ut i naturen själv.

Den virtuella skogspromenaden fungerar också som en bra påminnelse om att det finns många saker i naturen som är värda att uppmärksamma.

Sätt på dig hörlurarna och fokusera på naturens kraft som även förmedlas virtuellt!

Må bra - vårvandring i skogen

Må bra - sommarvandring i skogen

Må bra - höstvandring i skogen

Må bra - vintervandring i skogen

Videorna med skogspromenader har producerats av Forststyrelsens naturtjänster och Psykisk Hälsa Finland.