Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

3. EVÄITÄ JATKOON

Tämä ohjelma lähenee loppuaan. Tässä kohtaa voit kiittää ja kehua itseäsi ja lastasi ohjelman suorittamisesta sekä saavuttamistanne tuloksista. Kiitos, että olette jaksaneet lukea ja tehdä harjoitteita näin pitkälle!

Uuden opetteluun kuuluu ylä- ja alamäkiä

Toivottavasti löysit tästä ohjelmasta työkaluja ja harjoituksia, jotka koit teille hyödyllisiksi.

Kun käytät tässä ohjelmassa harjoiteltuja työkaluja, opit olemaan paremmin läsnä lapsesi kanssa ja vuorovaikutuksenne paranee.

Yhdessä eteenpäin

Into vuorovaikutuksen ja yhdessäolon vahvistamiseen saattaa hetkittäin olla koetuksella, kun kohtaat haastavia tilanteita. Vuorovaikutuksen haasteiden väheneminen tapahtuu aina aaltoillen. Takapakit kuuluvat elämään. Niistä ei siis kannata lannistua vaan suhtautua tulevaisuuteen toiveikkaasti.

Kannattaa pitää tavoite kirkkaana mielessä ja jatkaa rohkeasti sitä kohti.

Muista

Ohjelmassa harjoitelluilla keinoilla voit tukea sinun ja lapsesi välistä vuorovaikutusta. Niitä aktiivisesti käyttämällä luot palkitsevia vuorovaikutushetkiä teidän välillenne. Se vahvistaa mukavaa yhdessäoloa myös muissa hetkissä.

Kirjaa ylös myönteisiä kokemuksia

Edetessä on hyvä kiinnittää huomiota onnistumisiin ja kirjata ylös myönteisiä kokemuksia. Samalla voi olla hyvä merkitä muistiin havaintoja siitä, mikä auttoi selviytymään haastavista tilanteista.

Näin vahvistat onnistumisen kokemusta sekä mielikuviasi mukavasta yhdessäolosta lapsesi kanssa. Samalla sinulle syntyy voimavarakirja, jota lukemalla saat uskoa onnistumisiin haastavien vuorovaikutushetkien äärellä.