Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

Mikä on ahdistuneisuushäiriö?

Joskus ahdistusta ilmenee tilanteissa, jotka eivät oikeasti ole kovin vaarallisia.

Joku voi esimerkiksi pelätä kokeessa epäonnistumista niin paljon, ettei pysty ajattelemaan mitään muuta. Tällöin kokeeseen pitää lukea koko päivä, jotta ahdistus helpottaa.

Kun ahdistusta on liikaa, voivat aikaisemmat onnistumiset unohtua. Koetta jännittävä ei esimerkiksi muista, että aikaisemmat kokeet ovat menneet ihan hyvin vähemmälläkin lukemisella.

Miten ahdistus ja ahdistuneisuushäiriö eroavat?

Ahdistuneisuushäiriö eroaa tavallisesta ahdistuksesta siten, että häiriössä ahdistuneisuus on voimakasta ja se on kestänyt jo pitkään. Ahdistus vaikeuttaa elämää usein. Tunnetta saattaa esiintyä joka päivä. Silloin ei enää pysty tekemään itselleen tärkeitä asioita tai nauttimaan elämästään kuten ennen.

Onko minulla ahdistuneisuushäiriö?

Vaikka ahdistuisitkin joistain asioista, sinulla ei silti välttämättä ole ahdistuneisuushäiriötä. Voit opetella itseksesi tämän ohjelman taitoja, sillä niistä on hyötyä kaikenlaisissa jännittävissä tilanteissa.

Ahdistuneisuushäiriö on mielenterveyden häiriö, jonka diagnoosin tekee lääkäri.

Terapeutin vinkki

-

Tässä omahoito-ohjelmassa harjoiteltavista taidoista on hyötyä ihan kaikille, jotka haluavat oppia lisää ahdistuksesta ja sen hallinnasta.

Sinulla ei siis tarvitse olla diagnosoitua ahdistuneisuushäiriötä, jotta voisit hyötyä tämän omahoidon tekemisestä.