Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

7. Kirje kätilölle

Synnytystoivekirjeen kirjoittaminen on hyvä keino valmistautua synnytykseen. Jos annat sen kätilöllesi mennessäsi synnyttämään, helpottaa se teidän välistänne yhteistyötä.

Synnytykseen liittyvät toiveet ovat hyvin yksilöllisiä ja vaihtelevia. Osa haluaa olla jatkuvasti ajan tasalla ja kuulla, miten vauvalla menee. Osa taas ei halua tietää kaikkea. 

Myös synnytykseen osallistuvan kumppanin tai tukihenkilön on hyvä olla tietoinen kirjeen sisällöstä. Silloin hän osaa tukea toiveitasi.  

Mitä kirjeeseen voi kirjoittaa? 

Kirjettä kirjoittaessaan saa toivoa kaikenlaista. Rajoituksia ei ole. Synnytyksessä saa kokeilla erilaisia asioita. Kirjeen kirjoittaminen on mahdollisuus lähteä uteliaan tutkivasti liikkeelle.  

Kirjettä kirjoittaessa on kuitenkin hyvä tiedostaa, että itse synnytystilanteessa oma mieli voi muuttua. Osa toiveista ei ehkä enää tunnukaan tärkeiltä. Kirje onkin ennen kaikkea oman aktiivisen valmistautumisen työkalu.  

Harjoitus: Synnytystoivekirje

Miksi? 

Tunnistat omia synnytykseen liittyviä ajatuksiasi, pelkojasi ja toiveitasi. Se voi rauhoittaa mieltäsi. 

Halutessasi voit kirjoittaa kirjeen kätilöllesi annettavaksi. Kirje on kätilölle hyvä keino tutustua sinuun. Tieto sujuvoittaa kommunikaatiota välillänne. 

Miten? 

Pohdi alla olevia kysymyksiä. Voit kirjoittaa vastaukset alla oleviin kenttiin, paperille tai tiedostoon. 

Loading ...