Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

3. EVÄITÄ JATKOON

Synnytyspelon omahoito-ohjelma lähenee loppuaan. Tässä kohtaa voit kiittää ja kehua itseäsi ohjelman suorittamisesta sekä saavuttamistasi tuloksista. Kiitos, että olet jaksanut lukea ja tehdä harjoitteita näin pitkälle!

Suunta eteenpäin 

Toivottavasti löysit tästä ohjelmasta tietoa ja harjoituksia, jotka koit itsellesi hyödyllisiksi. 

Pelontunnetta kokiessa saattaa keskittyä negatiiviseen ja ajatukset voivat jumiutua huoliin. On tärkeää suunnata mieli tietoisesti tähän hetkeen ja uudestaan kohti tulevaa. 

Harjoitus tekee mestarin 

Kuten kaikkien uusien taitojen opettelussa myös mielen hyvinvoinnin taitojen oppimisessa on jatkuva harjoittelu tärkeää. Kun harjoittelet tässä omahoito-ohjelmassa oppimiesi taitojen käyttöä ensin helpoissa tilanteissa, auttavat ne sinua vähitellen myös vaikeammissa tilanteissa, joissa tunteet ovat ottamassa ylivaltaa.  

Harjoittelua voidaan verrata uimisen opetteluun

Uimisen tekniikka pitää opetella matalassa vedessä. Sen jälkeen uimataitoa vahvistetaan turvallisissa olosuhteissa. 

Kun taito on riittävän hyvä, voit uida myös haasteellisemmissa olosuhteissa, kuten syvemmässä vedessä tai myrskyisemmällä säällä. 

Harjoittelu voi olla erityisesti alkuvaiheessa uuvuttavaa. Siksi on tärkeää, että palkitset itsesi jollain sopivalla tavalla, kun olet harjoitellut jotain tiettyä taitoa esimerkiksi viikon ajan. 

Mieti, mikä voisi olla sinulle sopiva palkinto. Esimerkkejä palkitsemisesta ovat lempimusiikin kuuntelu, kirjan lukeminen, rentouttavan illan vietto tai kaverille soittaminen. Tärkeää on löytää juuri sinulle sopiva tapa.