Parisuhteen omahoito

Mietityttääkö parisuhde? Haluaisitko että ongelmat ratkeaisivat helpommin ja että parisuhteessa olisi enemmän iloa ja lämpöä? Haluatko olla onnellisempi? Jos kaipaat parisuhteeseesi muutosta, tai olette parisuhteessanne kohdanneet kriisin, voi parisuhteen omahoito-ohjelmasta olla sinulle hyötyä. Omahoito-ohjelma sisältää tietoa ja harjoituksia, joiden avulla voitte saada paremman keskusteluyhteyden toisiinne sekä selviytymiskeinoja kriisistä toipumiseen.

Parisuhteen omahoito-ohjelma perustuu tutkittuihin menetelmiin ja kokemustietoon siitä, että läheisyys ja luottamus saavat aikaan elämänlaadun ja terveyden paranemista molemmille. Omahoito-ohjelman harjoitukset on kehitetty tukemaan parin vuorovaikutusta, yhdessä tekemistä ja onnellisuutta. Suurin osa parin elämästä on arkea, joten omahoito-ohjelmakin keskittyy arkisten asioiden sujumiseen.

Voit hyödyntää ohjelmaa yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa. Yhdessä työskentely on tehokkaampaa. Voit käydä läpi koko ohjelman tai käydä läpi yksittäisiä osia, tehtäviä ja harjoituksia.

Tehtävissä keskitytään oppimaan korjaavan keskustelun metodi.

Katso videolta, kun Parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen toivottaa tervetulleeksi tekemään omahoito-ohjelmaa.

Omahoito-ohjelma on tuotettu yhteistyössä Väestöliiton kanssa.

 
Parisuhteen kartoitus

Mietityttääkö parisuhde? Haluaisitko että ongelmat ratkeaisivat helpommin ja että parisuhteessa olisi enemmän iloa ja lämpöä? Haluatko olla onnellisempi?

Riitely parisuhteessa

Parisuhde ja yhdessä eläminen merkitsevät hyvin paljon arkisia rutiineja, jotka voivat sujua hyvin tai aiheuttaa paljon kitkaa. Arkisessa elämässä ihmisellä on vahvempia ja heikompia yhteiselle elämälle merkittäviä ominaisuuksia, jotka ilahduttavat tai ärsyttävät kumppania.

Parisuhteen kriisit

Nyt on aika siirtyä erimielisyyksien rakentavaan käsittelyyn. Voitte turvallisesti käsitellä erimielisyyksiä parisuhteenne ulkopuolisena, suhdetta rasittavana asiana, jonka te kaksi yhdessä voitte muuttaa. Vihollinen ei ole oma kumppani, vaan toimintatapa.

Parisuhteen hoitamisen tarkistuslista

Parisuhteen hoitaminen unohtuu helposti keneltä tahansa. Parisuhde ei kuitenkaan voi hyvin hoitamatta.

​​​