Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

3. EVÄITÄ JATKOON

Tämä ohjelma lähenee loppuaan. Tässä kohtaa voit kiittää ja kehua itseäsi sen suorittamisesta sekä saavuttamistasi tuloksista. Kiitos, että olet jaksanut lukea ja työstää elämäntilannettasi näin pitkälle!

Toivottavasti löysit tästä ohjelmasta apua ja neuvoja, jotka koit itsellesi hyödyllisiksi. Tämä osio auttaa sinua tasapainottamaan arkeasi ja löytämään siihen mielihyvää tuottavia asioita.

Ole läsnä tässä hetkessä

On tärkeää suunnata mieli tietoisesti tähän hetkeen. Nykyinen elämä menee ohi, jos kaikki aikasi menee menneiden murehtimiseen tai tulevaisuuden pelkäämiseen.

Suhtaudu tulevaisuuteen toiveikkaasti

Nykyhetkessä läsnä olemisen lisäksi kannattaa tulevaisuuteen suhtautua avoimesti. Et voi tietää, mitä on tulossa.

Harjoittelua voidaan verrata uimisen opetteluun

Uimisen tekniikka pitää opetella matalassa vedessä, ja sitten uimataitoa vahvistetaan turvallisissa olosuhteissa. Kun taito on riittävän hyvä, voit uida myös haasteellisemmissa olosuhteissa, kuten syvemmässä vedessä tai myrskyisemmällä säällä.

Harjoittelu voi olla erityisesti alkuvaiheessa uuvuttavaa. Siksi on tärkeää, että palkitset itsesi jollain sopivalla tavalla, kun olet harjoitellut tiettyä työkalua esimerkiksi viikon ajan. Mieti, mikä voisi olla sinulle sopiva palkinto. Esimerkkejä palkitsemisesta ovat lempimusiikin kuuntelu, kirjan lukeminen, rentouttavan illan vietto tai kaverille soittaminen. Tärkeää on löytää juuri sinulle sopiva tapa.

Tässä osiossa

Tässä ovat kaikki tämän osion sivut