Skip to main content

Nätterapi för överdriven alkoholkonsumtion

Nätterapi för dig som vill minska din alkoholkonsumtion eller helt sluta dricka alkohol.

Mål

Du granskar din alkoholkonsumtion, variationer i motivationen och reflekterar över ditt liv. Du utför evidensbaserade effektiva övningar med vars hjälp du lär dig att kontrollera ditt drickande.

Till ditt stöd har du en nätterapeut som är specialiserad på ditt problem och som du har kontakt med via meddelanden. Hen kommenterar dina övningar och svarar på dina frågor.

Längd

Terapin framskrider genom att du under fem veckor självständigt genomför en session på cirka en timme i taget. Du kan genomgå sessionen och göra övningarna kopplade till den var som helst vid lämplig tidpunkt.

Hur får jag nätterapi?

Du behöver en remiss från en läkare. Vilken som helst läkare kan skriva en remiss för dig och det krävs inte en skild betalningsförbindelse. Nätterapin är avgiftsfri för dig. Läs mera om att söka till nätterapi och om nätterapins upplägg.

Inloggning

Har du redan en remiss till nätterapin för överdriven alkoholkonsumtion? Logga in i tjänsten Min vårdväg med dina bankkoder eller ditt mobilcertifikat. Du hittar din nätterapi på förstasidan.

Mobilappen Min vårdväg

Nätterapin för överdriven alkoholkonsumtion är också tillgänglig i mobilappen Min vårdväg. Appen är anpassad för telefonskärmar, men innehållet motsvarar det som finns i nättjänsten. Du kan också enkelt skicka meddelanden till din nätterapeut och fylla i dagböcker i samma app.

Tekniska problem?

Du kan få hjälp med tekniska problem som rör plattformen Min vårdväg på nummer 0800 132 300. Servicenumret betjänar vardagar kl. 07–21 samt veckoslut och söckenhelger kl. 07–15.40.

Vid andra problem, kontakta verkkoterapia.tuki@hus.fi.

Dataskydd

Patientuppgifter som sparas i tjänsten är en del av HUS patientregister vars dataskyddsbeskrivning är tillgänglig på hus.fi.

Är du yrkespersonal?

Bekanta dig med remissanvisningarna för denna nätterapi.