Tietoa mielenterveydestä

Tietoa mielenterveydestä -osioon on koottu kattavasti luotettavaa tietoa mielenterveydestä ja mielenterveyshäiriöistä sekä erilaisista palveluista ja hoitomuodoista.

Tietoa diagnooseista

Kaipaatko tietoa esimerkiksi masennuksesta tai skitsofreniasta? Diagnoosi-tietohaku sisältää tietoa mielenterveyden häiriöistä.

Tietoa oireista

Jos kaipaat tietoa jostakin yksittäisestä oireesta tai ongelmasta, löydät sen täältä. Voit tutustua esimerkiksi siihen, mitä tarkoitetaan väkivallan kohteeksi joutumisella tai millaista on impulsiivinen käytös.

Elintavat ja mielenterveyshäiriöt

Elintavoilla on merkitystä paitsi fyysiseen, myös psyykkiseen hyvinvointiimme. Mielenterveyshäiriötä sairastavilla elintapojen merkitys voi olla vielä tavallistakin suurempi, vaikuttaen muun muassa oireiden vakavuuteen.

Hoitomuotoja

Mitä tarkoittaa biologinen hoito? Entä mikä ero on psykososiaalisella hoidolla ja psykoterapialla? Klikkaa ja tutustu erilaisiin hoitomuotoihin.

Mielenterveyspalvelut

Lue mielenterveyspalveluista ja niiden järjestämisestä. Saatavilla myös tietoa mielenterveyteen liittyvistä laeista ja säädöksistä pähkinänkuoressa.

Sosiaalipalvelut

Sosiaalipalveluita voi tarvita esimerkiksi elämänkriisin yhteydessä, työttömäksi joutuessa tai ollessaan huolissaan läheisestään. Täältä löydät tietoa eri elämäntilanteisiin sopivista palveluista.

Kokemuksia

Haluatko kuulla, miten muut ovat selvinneet kohtaamistaan mielenterveyden ongelmista? Kokemuksia-osiosta löydät tavallisten ihmisten tarinoita ja kokemuksia.

Tietovisat

Testaa tietosi mielenterveys- ja päihdeasioista! Samalla opit uutta esimerkiksi masennuksesta ja suomalaisten alkoholikäyttötottumuksista.

Sanasto

Psykiatria-Suomi sanakirja auttaa sinua selviytymään psykiatristen termien viidakossa.