Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

2. TYÖKALUJA

Tästä osiosta löydät erilaisia harjoituksia. Saat niistä välineitä ihmissuhteiden haasteiden käsittelyyn.

Saat työkaluja ihmissuhdeongelmien käsittelyyn

Ensiksi pääset pohtimaan omia haasteitasi ja ihmissuhteita koskevia toiveitasi. Seuraavaksi harjoittelet toimivia tapoja käsitellä hankalia tunteita ja ajatuksia. Sen jälkeen tarkastellaan yleisiä ihmissuhdetaitoja ja ristiriitojen käsittelyä. Lopuksi käsitellään vielä lyhyesti yksinäisyyttä. 

Miksi harjoitukset ovat tärkein osa omahoito-ohjelmaa?

Harjoitukset ovat ohjelman ydin. Niiden kautta pääset kartoittamaan ja miettimään ratkaisuja omaan tilanteeseesi. Onkin siis ehdottoman tärkeää, että tiedon lukemisen lisäksi teet myös harjoituksia. Harjoitusten tekemisen kautta muutut lukijasta aktiiviseksi tekijäksi. Näin otat askelia oman tilanteesi parantamiseksi.  

Miten harjoituksia tehdään? 

Jotkut harjoitukset vievät enemmän aikaa kuin toiset.  Tärkeää kuitenkin on, että jatkat harjoitusten parissa, vaikka se tuntuisikin haastavalta. Joitakin harjoituksia on tärkeä toistaa riittävän monta kertaa, jolloin tekemistäsi muutoksista tulee kestävämpiä. Harjoitukset, jotka koit erityisen hyviksi, kannattaa ottaa muistiin ja palata niihin pitkäjänteisesti. 

Harjoitukset vaihtelevat pituudeltaan ja sisällöltään. Voit tutustua niihin missä järjestyksessä haluat tai valita vain itsellesi sopivimmat.  

Materiaaleihin pääset käsiksi kellon ympäri paikasta riippumatta. Voit tallentaa mieluisia harjoituksia esimerkiksi tietokoneen kirjanmerkkeihin tai ottaa kuvakaappauksia puhelimellasi.  

Muista

Tee tehtäviä sen mukaan, mitkä tehtävät tuntuvat itsellesi tarpeellisilta. Muista kuunnella omia voimavarojasi.