Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

Muiden ongelmien huomioiminen

Paniikkikohtausten kanssa esiintyy usein myös muita mielenterveyden ongelmia. Jos koet paniikkikohtausten lisäksi jonkin toisen ongelman heikentävän vointiasi, kannattaa myös siihen puuttua.

Voit aloittaa työskentelyn muiden ongelmien voittamiseksi joko samaan aikaan tämän omahoito-ohjelman kanssa tai vasta käytyäsi tämän loppuun.

Masennus

Masennus on yleistä paniikkihäiriöstä kärsivillä ihmisillä. Jos epäilet olevasi masentunut, voit täyttää masennuskyselyn ja tarvittaessa tutustua myös masennuksen omahoito-ohjelmaan.

Ahdistus

Paniikkihäiriöön liittyy usein myös muita ahdistuneisuushäiriöitä. Jos olet huomannut olevasi yleisesti ahdistunut ja huolestunut, voit täyttää ahdistuskyselyn ja tutustua myös ahdistuksen omahoito-ohjelmaan.

Päihteet

Joskus paniikkikohtauksia yritetään lievittää alkoholin tai muiden päihteiden avulla. Liiallinen päihteiden käyttö voi olla myös paniikkikohtausten laukaiseva tekijä.

Jos olet huomannut käyttäväsi alkoholia rauhoittumiseen tai muuten koet alkoholinkäyttösi liialliseksi, kannattaa sinun täyttää alkoholikysely. Voit myös tarvittaessa tutustua alkoholinkäytön omahoito-ohjelmaan.