Terapiaohjelmat

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Kukin nettiterapioista on kehitetty tietyn ongelman hoitoon. Niissä edetään osio kerrallaan ja opetellaan rakentavampia toimintamalleja tietosisältöjen ja erilaisten harjoitteiden avulla. Terapiaohjelmat sisältävät runsaasti tietoa kyseisestä mielenterveyden häiriöstä ja sitä ylläpitävistä tekijöistä. Asiakkaalla on etenemistä seuraava nettiterapeutti tukemassa hoitoa. Nettiterapian aikana terapeutti antaa asiakkaalle palautetta ja ohjaa terapiassa edistymisessä. Asiakkaalla on koko terapian ajan mahdollisuus olla yhteydessä terapeuttiinsa sähköpostityyppisen viestiyhteyden kautta.

Nettiterapiat pohjautuvat kognitiiviseen ja käyttäytymisterapeuttiseen viitekehykseen. Tietopohjainen terapiasisältö koostuu tekstistä, kuvista, videoista ja äänitteistä. Nettiterapiat ovat käyttäjille helppokäyttö​isiä, opastavia ja intuitiivisia. Ne sisältävät kukin esimerkkihenkilöitä, joiden vaiheita seurataan terap​ian aikana.​

Saatuasi sähköpostin lähetteesi hyväksymisestä, kirjaudu terapiaohjelmaasi verkkopankkitunnuksilla tai mobiiliv​armenteella.​​​

HÄIRIÖ​TIEDOTE: Suomi.fi tunnistautumisessa on meneillään 25.9. klo 12.30 alkaen odottamaton käyttökatko. Tunnistautuminen nettiterapiaan ei ole mahdollista tällä hetkellä​. ​Pahoittelemme katkosta aiheutuvaa haittaa.


Unettomuuden nettiterapia

Unettomuuden nettiterapia

​​​​​Unettomuuden nettiterapian Uniterapia-sovellus ​auttaa irti unettomuudesta. Nettiterapia ​on tarkoitettu unettomuudesta kärsiville.​


​ ​test.jpg

Masennuksen nettiterapia

Masennuksen nettiterapia on tarkoitettu lievästä tai keskivaikeasta masennuksesta kärsiville. Ohjelmassa käydään läpi seitsemän vaihetta nettiterapeutin tuella.
Katso esittelyvideo
Kirjaudu masennuksen nettiterapiaan
Masennuksen nettiterapian käyttöohje (pdf)


 
test.jpg

Yleistyneen ahdistuneisuushäiriön nettiterapia

Yleistyneen ahdistuneisuushäiriön nettiterapia on tarkoitettu liiallisesta murehtimisesta kärsiville. Nettiterapian kesto on 3-4 kuukautta.
Katso esittelyvideo
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Kirjaudu yleistyneen ahdistuneisuushäiriön nettiterapiaan
                              Yleistyneen ahdistuneisuushäiriön käyttöohje (pdf)​


 
test.jpg

Sosiaalisten tilanteiden pelon nettiterapia

Tämä nettiterapia auttaa vähentämään sosiaalista ahdistuneisuutta ja sosiaalisten tilanteiden välttelyä. Terapiassa tarkastellaan ja havainnoidaan omaa jännittämistä sekä harjoitellaan välttelyn purkamista arjen tilanteissa. Katso esittelyvideo. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Kirjaudu sosiaalisten tilanteiden pelon nettiterapiaan
Sosiaalisten tilanteiden pelon nettiterapian käyttöohje (pdf)​


Paniikkihäiriön terapia

Paniikkihäiriön nettiterapia

Paniikkihäiriön nettiterapiassa käydään läpi kymmenen vaihetta noin kolmen kuukauden aikana. Ohjelma soveltuu lievästä tai keskivaikeasta paniikkihäiriöstä kärsiville.
Katso esittelyvideo
Kirjaudu paniikkihäiriön nettiterapiaan​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Ohjeet paniikkihäiriön nettiterapiaan (pdf)​


 
Pakko-oireisen häiriön terapia

Pakko-oireisen häiriön nettiterapia

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Tämä nettiterapia on tarkoitettu pakkoajatuksista tai pakko-oireista kärsiville. Terapiassa käydään läpi kymmenen vaihetta itsenäisesti työskennellen ja nettiterapeutin tukemana.
Katso esittelyvideo
Kirjaudu pakko-oireisen häiriön nettiterapiaan
Ohjeistus Pakko-oireisen häiriön nettit​erapiaan (pdf)

 

Alkon nettiterapia

Alkoholin liikakäytön nettiterapia

Ongelmakäytön nettiterapia soveltuu sellaisille henkilöille, jotka haluavat vähentää alkoholinkäyttöä tai lopettaa alkoholinkäytön kokonaan. Terapiassa käydään läpi viisi vaihetta noin kahden kuukauden aikana.
Katso esittelyvideo. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Kirjaudu alkoholin liikakäytön nettiterapiaan
Ohjeet alkoholin liikakäytön nettiterapiaan (pdf)​.​​​


 
Kaksisuuntaisen mielialahäiriön nettiterapia

Kaksisuuntaisen mielialahäiriön nettiterapia

Nettiterapiassa asiakas saa tietoa kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, sekä tukea oireiden tunnistamiseen ja oireidenhallintaan.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ Terapiassa käydään läpi neljätoista vaihetta.
Katso esittelyvideo.
                              Kirjaudu kaksisuuntaisen mielialahäiriön nettiterapiaan
                              Ohjeet kaksisuuntaisen mielialahäiriön nettiterapiaan (pdf). ​​​​


Lasten ja nuorten sosiaalisen ahdistuneisuuden nettiterapia

Lasten ja nuorten sosiaalisen ahdistuneisuuden nettiterapia

Tämä nettiterapia on tarkoitettu sosiaalisten tilanteiden pelosta kärsiville lapsille ja nuorille. Nettiterapiaa voi tehdä joko itsenäisesti tai yhdessä huoltajan kanssa.​

 
​​​​​​​​​​​​​​​​