Aggression tunteen omahoito

Oletko viimeisen puolen vuoden aikana menettänyt malttisi niin, että olet tehnyt jotain, mitä olet katunut jälkikäteen? Entä viimeisen kuukauden tai viikon aikana? Tai tänään?

Tämä omahoito-ohjelma auttaa sinua tutustumaan itseesi ja tapaasi toimia aggression ja muiden hankalien tunteiden kanssa. Omat ajatuksesi ja käsityksesi ratkaisevat lopulta sen, mitä teet silloin, kun tunteet yrittävät ottaa ylivallan. Tästä saat myös ohjeita siihen, miten voit toimia riitatilanteissa silloinkin, kun joku toinen on jo menettänyt malttinsa. Ohjelmaan perehtyminen voi johtaa parempaan aggression hallintaan ja sen myötä parempaan elämänlaatuun ja toimivampiin ihmissuhteisiin.

Omahoito-ohjelma perustuu Väestöliiton ja Opetushallituksen julkaisemaan Aggression portaat -malliin, joka on laadittu opettajien käyttöön tunneopetuksen avuksi  Kyseessä ei siis ole väkivaltaisten tai sairaiden hoitomalli, vaan kaikkien ihmisten jokapäiväiseen elämään soveltuva tapa hahmottaa tunteita ja tulla toimeen toistenkin ihmisten hankalien tunteiden kanssa. Ohjelman lopussa on linkkejä Aggression portaat -mallin pohjalta tehtyihin muihin aineistoihin.


Omahoito-ohjelma on tuotettu yhteistyössä Väestöliiton kanssa.

 

Mitä on aggressio?

Aggressio on tunne.  Se ei ole vielä minkäänlainen teko, vaan pelkästään tunne. Sen taustalla tai samaan aikaan ihmisellä voi olla monenlaisia muita tunteita.

Aggressio hallintaan

Aggressio ja suuttumus kuuluvat elämään. Mitä tehdä silloin, jos hallinta pettää?

Suunta eteenpäin

Aggression hallinnan tueksi on hyvä tutkiskella elämää ja arkipäivää laajemmin. Tässä osiossa käsitellään itsetunnon merkitystä ja sekä opetellaan sallivampaa asennoitumista itseä kohtaan.