Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

Pakko-oirekysely

Täytit omahoito-ohjelman alussa pakko-oirekyselyn. Voit täyttää kyselyn nyt uudestaan ja katsoa, onko pakko-oireidesi voimakkuus vähentynyt omahoito-ohjelman aikana. Voit halutessasi palata tekemään kyselyn myös myöhemmin, kun olet tehnyt lisää harjoituksia.

Pakko-oirekysely (OCI-R)

Tällä kyselyllä voit arvioida mahdollisten pakko-oireidesi voimakkuutta.

Ohjeet

Lue tarkasti alta ohjeet kyselyyn vastaamisesta ja pisteiden laskemisesta.

Voit vastata kyselyyn nimettömästi. Vastauksesi eivät tallennu.

Muista

Jos haluat terveydenhuollon ammattilaisen arvion tilanteestasi, olethan yhteydessä hoidostasi vastaavaan tahoon.

Valitse vaihtoehto, joka kuvaa parhaiten, kuinka paljon kyseinen kokemus on vaivannut tai häirinnyt sinua viimeisen kuukauden aikana.

Loading form ...

Pisteiden tulkinta

Näiden ohjeiden avulla voit tulkita saamasi pistemäärän. Klikkaa alta kohtaa, joka vastaa saamaasi pistemäärää.

Lähde: Foa, E.B., Huppert, J.D., Leiberg, S., Hajcak, G., Langner, R., et al. (2002). The Obsessive Compulsive Inventory: Development and validation of a short version. Psychological Assessment, 14, 485-496. 

Lisätietoa: Lue toimintakyvyn mittaamisesta ja arvioinnista (Duodecim) 

Ovatko oireesi vähentyneet? Hienoa! Ei ole syytä huoleen, jos oireesi eivät ole poistuneet kokonaan. Oleellisinta on, miten ne nykyään vaikuttavat elämääsi. Jos pystyt mielestäsi elämään nyt täysipainoisempaa elämää kuin aiemmin, olet saavuttanut jo todella paljon. Toipuminen voi myös jatkua omahoito-ohjelman tekemisen jälkeenkin.

Jos oireesi eivät vähentyneet ja tuntuu, että tarvitset tukevampaa apua, kerro siitä ammattilaiselle. Vinkkejä tähän löytyy hieman edempää.

Voinnin kohentumiseen vaikuttavat monet arkielämäsi asiat. Seuraavaksi tarkastelemme muutamia yleiseen hyvinvointiin vaikuttavia asioita.