Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

Miten tästä eteenpäin?

Olet nyt suorittanut ahdistuneen lapsen vanhemmille suunnatun omahoito-ohjelman loppuun. Hienoa!

Toivottavasti olet löytänyt tietoa, ideoita ja työkaluja, jotka auttavat sinua tukemaan lastasi ja parantavat omaa jaksamistasi. Teille sopivilta tuntuvien harjoitusten tekoa kannattaa jatkaa tulevaisuudessakin.

Monilla lapsilla on jossain vaiheessa elämää hankaluuksia pelkojen ja huolien kanssa. Ne eivät kuitenkaan välttämättä estä tekemästä asioita. Pelot voivat myös olla nopeasti ohimenevä vaihe tai kohdistua sellaisiin asioihin, joita lapsi harvemmin arkielämässään kohtaa.

Tällöin ammattiapu ei ole välttämättä tarpeen, vaan ahdistuneisuuden säätelykeinoja voi harjoitella esimerkiksi tämän omahoidon avulla.

Muista

Mikäli lapsesi ahdistuneisuus voimistuu entisestään tai koet sen haittaavan toimintakykyä ja elämänlaatua, älä epäröi hakea apua.

Mistä apua?

Miten toimin, jos omahoito-ohjelma ei riittänyt?

Mikäli lapsesi ahdistuneisuus voimistuu entisestään tai koette sen haittaavan toimintakykyä ja elämänlaatua, hakekaa apua epäröimättä.

Mikäli lapsella on jo hoitokontakti, kertokaa tuntemuksista hänen omalle ammattilaiselleen. Mikäli hoitokontaktia ei vielä ole, voitte ottaa yhteyttä lapsen iästä riippuen esimerkiksi kouluterveydenhuoltoon tai opiskeluterveydenhuoltoon. Voitte kääntyä myös terveysaseman tai yksityisen lääkäriaseman puoleen.

Lisätietoa avun hakemisesta löytyy mielenterveyspalvelut-osiosta.

Kiitos!

Kaikkea hyvää jatkotyöskentelyyn ja iloa perheesi elämään!

Saitko apua työkaluja lasten ahdistuksen omahoito-ohjelmasta?

Haluatko antaa meille palautetta tai kehitysehdotuksia sisällöistä? Otamme mielellämme niin ruusut kuin risutkin vastaan.