Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

2. TYÖKALUJA

Tästä osiosta löydät erilaisia harjoituksia.  

Harjoitukset vaihtelevat pituudeltaan ja sisällöltään. Voit tutustua niihin missä järjestyksessä haluat tai valita vain itsellesi sopivimmat.   

Materiaaleihin pääset käsiksi kellon ympäri paikasta riippumatta. Voit tallentaa mieluisia harjoituksia esimerkiksi tietokoneen kirjanmerkkeihin tai ottaa kuvakaappauksia puhelimellasi.   

Näin voit tutkia sukupuoli-identiteettiäsi 

Oletko kenties herännyt pohtimaan kysymystä, millaisena koet sukupuolesi? Miten sen määrittelet? Tai miten toivoisit, että sinut nähtäisiin? 

Tällaisen pohdinnan kanssa eteenpäin pääseminen on merkityksellistä oman vointisi ja tasapainoisen arjen kannalta. Itsensä tunteminen ja hyväksyminen vaikuttaa hyvinvointiin ja mielenterveyteen sekä ihmissuhteissa ja elämässä koettuun tyytyväisyyteen. 

Tässä osiossa käydään läpi tapoja tutkailla omaa sukupuoli-identiteettiä sekä harjoituksia, joista voi olla apua mahdollisen sukupuolidysforian kanssa selviämiseen. Toivottavasti tekstin ja harjoitusten myötä löydät oivalluksia omasta itsestäsi! 

Miten harjoituksia tehdään?

Voit valita harjoitusten joukosta ne, jotka tuntuvat itsellesi hyödyllisimmiltä. Jotkut harjoitukset vievät enemmän aikaa kuin toiset.  

Harjoitukset, jotka koet erityisen hyviksi, kannattaa ottaa muistiin ja palata niihin pitkäjänteisesti.