Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

Pidä itsestäsi huolta

Yksinäisyys vaikuttaa ajatteluun sekä muuttaa suhtautumista itseen ja muihin. Ajatukset vaikuttavat toimintaan ja valintoihin.

On luonnollista haluta tehdä asioita paitsi itseään myös muita varten. Toiset ihmiset lisäävät elämään merkitystä ja tarkoitusta.

Yksinäisyys vaikuttaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointiin ja arkisiin toimiin. Yksinäisyyden keskellä saattaa herkästi ajatella, että pelkästään itseään varten ei viitsi kokata tai siivota. Joskus yksinään ei huvita lähteä liikkumaan.

Yksinäisyys vaikuttaa elämäntapoihin

Arkisilla valinnoilla ja toimintatavoilla on väliä, vaikka se ei yksinäisyyttä kokiessa siltä tuntuisikaan. Hyvät valinnat voivat pysäyttää yksinäisyyden kehän syvenemisen.

Lisää hyvinvointiasi

Kaikki arkiset asiat, joita teet hyvinvointisi eteen, ovat askelia pois yksinäisyydestä. Ne mahdollistavat sen, että voit kokea elämässäsi myönteistä yksin olemista sekä tehdä asioita, jotka tekevät sinulle hyvää.

Kun olet tietoinen, mitkä asiat ovat elämässäsi tällä hetkellä hyvin, lisääntyy hyvinvointisi ja tiedät, mihin sinun kannattaa keskittyä myös jatkossa.

Harjoitus: Yksinäisyyttä vahvistavat ja helpottavat asiat

Miksi?

Tässä harjoituksessa opit tunnistamaan, mitkä asiat syventävät yksinäisyydentunnettasi ja mitkä puolestaan helpottavat sitä. Näin tiedät, mitä sinun kannattaa välttää ja mitä lisätä arkeesi.

Miten?

Pohdi itsellesi tyypillistä päivää tai viikkoa. Kirjaa, mitkä asia vahvistavat yksinäisyydentunnettasi. Kirjaa myös, mitkä asiat helpottavat yksinäisyydentunnettasi.

Loading ...