Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

1. Löydä parisuhteesi tarina

Saattaa olla, että sinulla on erittäin hyvä ja selkeä käsitys siitä, miksi päädyitte eroon. Toisaalta voi olla, että ero tuli sinulle täytenä yllätyksenä ja jäit täysin yksin vailla vastauksia puolisoltasi.

Yllättävän eron jälkeen voi tuntua, että koko elämä on perustunut valheelle. Ero voi aiheuttaa sen, että käsitys itsestä ja toisesta muuttuu. Emme kumpikaan olleet sellaisia kuin kuvittelin.

Seuraavissa kahdessa harjoituksessa pohdit parisuhdettasi ja eroasi. Ensin käyt läpi tarinanne. Sen jälkeen pohdit, miten voisit katsoa historiaanne myötätuntoisesti ja ymmärtäen.

Harjoitus: Oman parisuhteesi tarina

Tavoite

Opit tarkastelemaan parisuhteesi tarinaa ja sen vaikutusta elämääsi.

Ohje

Kirjoita oman parisuhteesi tarina. Aloita siitä hetkestä, kun tapasitte, ja jatka siihen hetkeen asti, jolloin päätitte erota. Älä sensuroi, vaan kirjoita tarina siten kuin sen juuri nyt koet. Jos jokin vastauskohta ei kuulu teidän tarinaanne, hyppää sen yli.

Lue sitten oma tarinasi läpi

Parisuhteeni tarina

Loading ...

Harjoitus: Myötätuntoinen tarina parisuhteestani

Tavoite

Opit katsomaan parisuhteesi tarinaa ja osapuolia myötätuntoisesti. Kirjoittamisen avulla opit ajattelemaan erostasi armollisemmin.

Ohje

Kirjoita nyt sama tarina uudelleen siten, että yrität tuntea mahdollisimman paljon myötätuntoa itseäsi ja puolisoasi kohtaan.

Tämän tarinan kirjoittaminen voi olla vaikeaa, jos olet jätetty osapuoli. Jos et pysty tekemään sitä nyt, voit yrittää tehdä sen myöhemmin.

Aloita tarina samalla tavalla, mutta kirjoita se nyt miettien koko ajan, miten voisit olla myötätuntoisempi sekä itseäsi että puolisoasi kohtaan. Mieti näkökulmianne ja suhtautumistanne hyviin ja haastaviin hetkiin.

Parisuhteeni tarina, kun olen myötätuntoisempi

Loading ...