Skip to main content

Egenvårdsprogram

Hur går jag vidare?

Du har nu slutfört egenvårdsprogrammet för långvariga kroppsliga symtom. Fint!

I följande video (1:20) får du höra hur du kan ta hand om ditt psykiska välmående efter att du slutfört egenvårdsprogrammet.

Du har förhoppningsvis fått användbar information och nya idéer och verktyg för rehabiliteringen. Det är bra att fortsätta göra de övningar som passar dig. Fortsätt att fokusera på de element i din vardag som främjar rehabiliteringen.

Tillåt dig själv att ha vilostunder och planera in dem i förväg. Planera också in meningsfulla aktiviteter i veckokalendern.

Kom ihåg

Tveka inte att söka hjälp om dina symtom förvärras eller om du känner att de hindrar din funktionsförmåga och försämrar din livskvalitet!

Var kan jag söka hjälp?

Hur gör jag om egenvårdsprogrammet inte räckte till? 

Tveka inte att söka hjälp om dina symtom förvärras eller om du känner att de stör din funktionsförmåga och försämrar din livskvalitet. Om du redan har en vårdkontakt kan du berätta för din kontaktperson hur du mår.

Om du inte har en vårdkontakt ska du kontakta primärvården, till exempel hälsostationen, företagshälsovården eller en privat läkarstation.

Mer information om hur du söker hjälp finns till exempel i delen om mentalvårdstjänster.

Nätterapi

Om du upplever att du har fått en bra start men vill ha mer stöd kan du be din läkare om en remiss till Nätterapin för långvariga kroppsliga symtom.

I nätterapin går man delvis igenom samma teman som i det här egenvårdsprogrammet, till exempel hur man kan få kroppen att varva ner och att utmana sina tankar. Du får dessutom stöd av en nätterapeut.

Nätterapin kan vanligtvis inledas inom en vecka efter att läkaren har utfärdat remissen.

Rehabiliteringshuset 

I Rehabiliteringshuset hittar du egenvårdspaket som främjar din rehabilitering som du kan lyssna på.

Övriga nyttiga program

Tack!

Vi önskar dig lycka till med ditt fortsatta arbete och att du finner glädje i livet!

Fick du hjälp av egenvårdsprogrammet för kroppsliga symtom?

Vill du ge oss respons på innehållet eller komma med utvecklingsförslag? Vi tar gärna emot både ris och ros.