Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

6. ELÄMÄNI UUDELLEENOHJAUS

Tämä osio auttaa sinua tekemään pitkän aikavälin kestävän muutoksen tulevaisuutta varten.

Motivaatio muutokseen -kysely

Miten sinä olet kokenut avun hakemisen? 

Vastaa Motivaatio muutokseen -kyselyyn, ja auta meitä ymmärtämään mahdollisia avun etsimiseen liittyviä haasteita.

Tässä osiossa opit, miten voit toimia mahdollisissa retkahduksen tilanteissa ja miten varmistat, että edistyksesi kohti elämää ilman laittoman kuvamateriaalin käyttöä jatkuu.

Elämäsi uudelleen suuntaamiseksi voit myös harkita muita tapoja tukea hyvinvointiasi. Näihin kuuluvat psykoterapia ja muut terapiat sekä lääkitys ja muut keinot, kuten erilaiset vertaistukiryhmät.

Avun hakeminen haitallisen käyttäytymisen lopettamiseksi voi olla vaikeaa, koska saatat tuntea häpeää, pelkoa tai syyllisyyttä.

Saatavilla on kuitenkin täysin anonyymejä palveluita, joita voit käyttää ilman pelkoa rangaistuksesta tai hylkäämisestä. Näiden palveluiden asiantuntijat ovat valmiina auttamaan sinua muutoksessa.

Tottumuksia ja käyttäytymistä on vaikea muuttaa. Tottumukset ovat kuin polkuja, jotka syvenevät aina, kun niillä kävellään.

Kulkiessasi tuttua polkua sinun ei tarvitse miettiä, minne olet menossa ja miksi valitsit juuri sen polun. Se vie sinut haluamaasi paikkaan. Polku voi tuntua turvalliselta, koska olet kulkenut sillä monta kertaa aikaisemminkin.

Osa poluista johtaa kuitenkin ongelmiin ja aiheuttaa vahinkoa sekä itselle että muille. Laittoman kuvamateriaalin käyttö on yksi näistä vaarallisista poluista.

Muutos on kuitenkin aina mahdollista

Tämän ohjelman avulla olet alkanut kulkea uutta polkua, joka johdattaa sinut uusiin, parempiin paikkoihin. Tämä osio auttaa sinua pysymään tällä uudella polulla.

Ajoittain voi olla vaikeaa kulkea uutta polkua, mutta on tärkeää jatkaa uuden polun vahvistamista. Ole kärsivällinen, ja muista, että muutos ei tapahdu yhdessä yössä.

Jos olet motivoitunut muuttamaan elämäsi suunnan paremmaksi ja elämään hyvää elämää ilman laittoman kuvamateriaalin käyttöä, se myös tarkoittaa, että sinun on jatkuvasti harjoiteltava ja työskenneltävä itsesi kanssa.

Muista

Pienet askeleet johtavat suureen muutokseen.

Kun alat muuttaa käyttäytymistäsi parempaan suuntaan, on luonnollista kohdata takaiskuja. On tärkeää, että opit pääsemään niistä yli.

A-redirection-csam.