Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

Seksuaalinen hyvinvointi

Seksuaalinen hyvinvointi on tärkeää jokaiselle ihmiselle riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta ja kiinnostuksen kohteista.

Mikäli seksuaalinen kiinnostuksesi kohdistuu lapsiin, voi seksuaalisen hyvinvoinnin saavuttaminen olla vaikeaa, sillä kiinnostusten mukaan toimiminen on laitonta ja haitallista sinulle ja muille.

Mikäli harrastat itsetyydytystä samalla, kun etsit ja käytät laitonta kuvamateriaalia, voimistuu aivoissasi seksuaalisen mielihyvän ja lapsikohteisen materiaalin välinen yhteys. Tämä nostaa todennäköisyyttä siihen, että jatkat käyttäytymistäsi ja käytät yhä enemmän aikaa laittoman kuvamateriaalin parissa. Tämän yhteyden vahvistaminen tuottaa usein sinulle ja muille ihmisille paljon kärsimystä.

Tämä harjoitus esittelee vaihtoehtoisen tavan, jolla voit toteuttaa seksuaalisuuttasi turvallisesti ja vahingoittamatta muita.

Seksuaalinen hyvinvointi ja turvallisuus

Mikäli koet edes vähäistä seksuaalista kiinnostusta suojaiän ylittäneisiin henkilöihin, voit yrittää vahvistaa sitä.

  1. Etsi materiaalia, joka on laillista ja kiihottaa sinua edes vähän.
  2. Sen jälkeen voit kokeilla rauhassa, voisitko masturboida katsoessasi tätä laillista materiaalia.

On mahdollista, että se ei tunnu aluksi yhtä hyvältä tai tyydyttävältä. Onkin tärkeää, että jatkat yritystä vahvistaa laillisen materiaalin ja mielihyvän kokemuksen välistä yhteyttä. Tämä auttaa sinua välttämään laittoman kuvamateriaalin käyttöä.