Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

3. TAUSTALLA OLEVAT SYYT

Tässä osiossa opit niistä ajatus- ja käyttäytymismalleista, jotka ohjaavat toimintaasi ja johtavat sinut laittoman kuvamateriaalin käyttöön.

Motivaatio muutokseen -kysely

Miten sinä olet kokenut avun hakemisen? 

Vastaa Motivaatio muutokseen -kyselyyn, ja auta meitä ymmärtämään mahdollisia avun etsimiseen liittyviä haasteita.

Tämä pitää sisällään sinun polkusi, joka alkaa laukaisevista tekijöistä, jotka herättävät halusi etsiä laitonta kuvamateriaalia. Se etenee motiiveihisi, jotka ovat kuvamateriaalin käytön taustalla sekä tarpeisiisi, joihin pyrit tällä toiminnalla vastaamaan. Lopulta päästään oikeutuksiin, joilla perustelet toiminnan itsellesi.

Toimintamme perustuu kolmeen tekijään

Kognitiivisen käyttäytymisteorian mukaan.

  1. käyttäytyminen
  2. ajattelu
  3. tunteet

Nämä kolme tekijää ovat yhteisvaikutuksessa keskenään. Kognitiivis-käyttäytymispohjaisen kuntoutuksen mukaan ajatuksia muuttamalla voi muuttaa myös käyttäytymistä.

Auta meitä auttamaan -kysely 2021

Noin 30 % (N = 1787) kertoi haluavansa lopettaa kuvamateriaalin etsimisen ja käyttämisen lähes joka kerta katsoessaan sitä.

Seuraavissa harjoituksissa pohdit laittoman kuvamateriaalin käytön taustalla olevia motiivejasi sekä psykologisia ja seksuaalisia tarpeita, joita yrität täyttää kuvamateriaalin avulla. Nämä motiivit ja tarpeet ovat jokaisella erilaiset.

My pathway to using CSAM.

Muista

Tämä osio auttaa sinua tunnistamaan laukaisevat tekijät, jotka johtavat sinut laittoman kuvamateriaalin käyttöön vievälle polulle.

Kun tunnistat nämä tekijät ja harjoittelet vaihtoehtoisia toimintamalleja, voit vaikuttaa omaan käyttäytymiseesi ja astua pois laittoman kuvamateriaalin käyttöön johtavalta polulta.

Opit ymmärtämään, mitkä asiat saavat sinut käyttämään laitonta kuvamateriaalia. Opit samalla uusia taitoja, joiden avulla voit hylätä haitalliset ajatus- ja käyttäytymismallit ja korvata ne uusilla tavoitteilla.