Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

Mitä merkityksellinen elämä tarkoittaa minulle?

Läpikäymällä tämän ohjelman olet suuntaamassa uudelle polulle kohti parempaa elämää.

  • Millaiseksi haluat rakentaa uuden elämän ilman laitonta kuvamateriaalia?
  • Miten haluat elää elämääsi?
  • Mikä saa elämän tuntumaan sinusta hyvältä ja mielekkäältä?

Näihin kysymyksiin vastaaminen auttaa sinua ymmärtämään, mitä haluat saavuttaa ja millaista elämää haluat elää pitkällä tähtäimellä.

Mielekäs elämä ei välttämättä tarkoita elämää, jossa olet onnellinen jatkuvasti. On normaalia kokea erilaisia tunteita, ja joskus saatat kokea olosi surulliseksi, vihaiseksi, yksinäiseksi ja niin edelleen.

Onnellisuuden tavoittelun sijaan onkin hyödyllisempää rakentaa elämästä mielekästä. Tällöin koet elämäsi merkitykselliseksi myös haastavampina hetkinä.

Me teemme usein valintoja, jotka eivät ole pitkällä aikavälillä parhaita. Tässä on esimerkki siitä, miten laittoman kuvamateriaalin käyttäminen voi vaikeuttaa itselle tärkeiden asioiden saavuttamista:

Moni pitää läheisiä ihmissuhteita itselleen tärkeinä. Laittoman tai moraalisesti ongelmallisen toiminnan jatkaminen herättää kuitenkin usein häpeää. Häpeä ajaa ihmisen piiloon. Ilman häpeääkin laittomaan toimintaan liittyy tarve pitää se salattuna.

Todennäköistä on, että ihminen päätyy elämään kaksoiselämää. Tavallista on kokemus, ettei voi paljastaa muille, edes lähimmille ihmisille, omaa todellista itseään. Tämän vuoksi ihmissuhteet voivat jäädä pinnallisiksi ja etäisiksi. Näin laittoman kuvamateriaalin käyttäminen voi estää sinua saavuttamasta mielekästä elämää.

Muista

Voi olla vaikea tunnistaa, mistä mielekäs elämä koostuu.

Jotta voit hahmottaa, millaista on sinulle mielekäs elämä, kannattaa aloittaa itsellesi tärkeiden arvojen tutkimisesta ja tunnistamisesta.

Auta meitä auttamaan -kysely 2021

Noin 60 % (N = 1596)  laittoman kuvamateriaalin käyttäjistä ei ole koskaan kertonut käytöstään kenellekään.