Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

1. POLKUNI KÄYTTÖÖN

Useat taustalla olevat tekijät ja motivaatiot muodostavat polun kohti laittoman kuvamateriaalin käyttöä. Ne laukaisevat ajatuksia ja tunteita, jotka johtavat haitalliseen käyttäytymiseen.

Motivaatio muutokseen -kysely

Miten sinä olet kokenut avun hakemisen? 

Vastaa Motivaatio muutokseen -kyselyyn, ja auta meitä ymmärtämään mahdollisia avun etsimiseen liittyviä haasteita.

Harjoituksissa sinua pyydetään pohtimaan omaa elämääsi ja arvojasi sekä muita näkökulmia, jotka liittyvät laittoman kuvamateriaalin käyttöösi.

Mitä omahoito-ohjelma opettaa minulle?

ReDirection -omahoito-ohjelma auttaa sinua ymmärtämään niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat laittoman kuvamateriaalin käyttöösi. Opit hahmottamaan, kuinka ajatuksesi, asenteesi ja tunteesi ovat yhteydessä toimintaasi.

Laitonta kuvamateriaalia kohti vievän polkusi tunnistaminen

Kun ymmärrät, miten ajatuksesi, tunteesi ja toimintasi liittyvät laittoman kuvamateriaalin käyttöösi ja tunnistat siihen johtavan polun, voit astua kauemmaksi tästä polusta.

Opi poistumaan aiemmalta polulta

ReDirection omahoito-ohjelman avulla on mahdollista poistua polulta ja tehdä pitkäkestoisia ja kestäviä muutoksia.

Omahoito-ohjelmassa opit uusia taitoja, joilla voit muokata ajatuksiasi ja tunteitasi. Laittoman kuvamateriaalin käytön lopettaminen on mahdollista, kun opit itse valitsemaan, miten reagoit asioihin, jotka ovat aiemmin johtaneet sinua laittoman kuvamateriaalin pariin.

Ymmärrä, miksi haet ja käytät materiaalia

Meillä on luontainen taipumus oikeuttaa kaikki tekemisemme. Kun opimme tunnistamaan ja haastamaan omia ajatuksiamme, saavutamme uusia näkökulmia elämäämme ja toimintaamme.

Nämä ReDirection omahoito-ohjelman harjoitukset antavat sinulle paremman käsityksen siitä, miksi etsit ja käytät laitonta kuvamateriaalia.

Muista

Ymmärrä + tunnista = askel kauemmas aiemmalta polulta

Laittoman kuvamateriaalin katselulla on riippuvuutta aiheuttavia fyysisiä vaikutuksia aivoihisi ja kehoosi. Sen vuoksi käytön lopettaminen voi olla äärimmäisen hankalaa.

Tästä huolimatta käyttäytymisen muuttaminen on mahdollista – Voit oppia hallitsemaan omaa toimintaasi ja muuttaa käyttäytymisesi parempaan suuntaan.

redirection-pathway-to-csam

Henkilökohtaiset tavoitteet

Ensimmäinen askel henkilökohtaisten tavoitteiden asettamisessa on pohtia, mitä haluat saavuttaa.

Katso alla olevia kysymyksiä ja mieti, mitä haluat saavuttaa.

  • Miten elämäni paranee, jos lopetan laittoman kuvamateriaalin käytön?
  • Mikä saa minut jatkamaan laittoman kuvamateriaalin käyttöä?
  • Mikä minua huolettaa laittoman kuvamateriaalin käytössä?
  • Mistä syistä haluan lopettaa laittoman kuvamateriaalin käytön?
  • Mitä laittoman kuvamateriaalin käytön lopettaminen vaatisi?
  • Millaista elämäni olisi ilman laittoman kuvamateriaalin käyttöä?

Auta meitä auttamaan -kysely 2021

Noin puolet kertoi nähneensä kuvamateriaalia ensimmäisen kerran vahingossa. Noin 20 % kertoi nähneensä sitä laittoman kuvamateriaalin tai hard core pornon aktiivisen etsimisen seurauksena.

Muista

ReDirection omahoito-ohjelma auttaa sinua asettamaan merkityksellisiä tavoitteita, jotta voit saavuttaa elämän ilman laitonta kuvamateriaalia sekä parantaa elämäsi laatua.